Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie of deze melding verbergen?

Veilig handelen

Top 5 gouden tips voor veilig handelen

Doe online niets wat u in het dagelijks leven ook niet zou doen!

  1. Laat uw gezonde verstand spreken: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.
  2. Bekijk hoe lang de verkoper actief is op Marktplaats, check zijn andere advertenties en maak persoonlijk contact.
  3. Controleer de verkoper: Google zijn gegevens en check telefoon en bankrekeningnummer via het Meldpunt Internetoplichting.
  4. Betaal het product via PayPal en uw aankopen zijn in veel gevallen onbeperkt beschermd.
  5. Wees alert bij kopers en verkopers uit het buitenland en gebruik geen (anonieme) betaalmethoden als Western Union.

 

Voor veilige en succesvolle transacties op onze site en op marktplaats raden wij u aan om eerst de checklist door te nemen.

 

Knipa.com hecht er veel waarde aan dat het vertrouwen van gebruikers in een veilige internethandel wordt beschermd. De rol van Knipa.com en andere aan haar gelieerde websites als advertentieplatform is hierin faciliterend. Kopers en verkopers vinden elkaar via de site, maar de afspraken worden onderling gemaakt.Knipa ec speelt geen rol in de totstandkoming van de (ver)koop en de onderling gemaakte afspraken. U bepaalt dan ook zelf met wie en hoe u de (ver)koop tot stand brengt.


In het geval dat de transactie toch is misgegaan en u bent opgelicht, raden wij u aan te allen tijde hiervan aangifte te doen bij de Politie. De aangifte komt ook bij ons terecht, zodat wij preventieve maatregelen kunnen treffen.

Wees altijd alert! Met onderstaande tips proberen we te voorkomen dat je wordt opgelicht.

De advertentie

1: Wantrouw Engelstalige advertenties
Deze advertenties herken je aan:

Wanneer je een Engelstalige advertentie tegenkomt, ga hier dan niet op in, tenzij je 100% zeker weet dat het betrouwbaar is. tweedehands.nl is vooral gericht op Nederland.

2: Te lage prijs
Oplichters bieden vaak dure gewilde artikelen aan voor een veel te lage prijs (bijvoorbeeld Mp3-spelers, laptops, mobiele telefoons, digitale camera’s, plasma tv's en spelcomputers). Als de prijs te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook zo.

3: Dure producten
Als een adverteerder dure producten aanbiedt als Mp3-spelers, laptops, mobiele telefoons, digitale camera's, plasma tv's en spelcomputers, wees dan extra voorzichtig.

4: Grote aantallen
Wanneer de adverteerder bovenstaande producten in grote aantallen tegelijkertijd aanbiedt, kan dit wijzen op een oplichter of het gaat om gestolen goederen.

5: Informatie over het artikel
Win informatie in over het artikel door zelf vragen te stellen, bijvoorbeeld over eventuele tekortkomingen van het artikel, de herkomst van het artikel en de aanwezigheid van een aankoopbewijs.

6: Meer advertenties van de adverteerder
Bekijk op onze website ook de andere advertenties van de verkoper. Biedt de verkoper veel gewilde artikelen aan tegen (te) lage prijzen, wees dan extra alert. Kijk ook of eigen gemaakte foto’s en teksten worden gebruikt of alleen foto’s en teksten (zoals productspecificaties) die van internet zijn gekopieerd.

7: Controleer het serienummer van het artikel
Heel veel producten zijn voorzien van een serienummer dat een product uniek en traceerbaar maakt. Op www.stopheling.nl kun je controleren of een product met serienummer dat je wil kopen, bij de politie als gestolen staat geregistreerd.